Blog

ПРОФЕСОРКА ЉУДМИЛА РАКОЧЕВИЋ ИЗЛАГАЛА О ПЛАНИРАЊУ КАРИЈЕРНОГ ВОЂЕЊА У НАШОЈ ШКОЛИ НА НАЦИОНАЛНОЈ ГОДИШЊОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О КВИС-У

konferencija-ljudmila
vesti Ваннаставне активности

ПРОФЕСОРКА ЉУДМИЛА РАКОЧЕВИЋ ИЗЛАГАЛА О ПЛАНИРАЊУ КАРИЈЕРНОГ ВОЂЕЊА У НАШОЈ ШКОЛИ НА НАЦИОНАЛНОЈ ГОДИШЊОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ О КВИС-У

У Београду је 23. новембра 2016. године одржан стручни скуп НАЦИОНАЛНА ГОДИШЊА  КОНФЕРЕНЦИЈА О КАРИЈЕРНОМ ВОЂЕЊУ И САВЕТОВАЊУ.

 

Конференција је окупила највеће експерте из ове области уз подршку  два Министартва у Влади Републике Србије. То су Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Минисатрство омладине и спорта.

 

На отварању Конференције говориле су Јасна Ристић Ћировић из Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Снежана Клашња помоћница министра у Министарству омладине и спорта као и Весна Ђукић директорка Београдске отворене школе, организатора овог скупа.

 

На наше велико задовољство на позив организатора на Конференцији је излагање имала и Људмила Ракочевић, професорка филозофије Гимназије „Бранко Радичевић“ и координатор Тима за КВиС.

 

konferencija-karijenro-vodjenje-uvodnicari konferencija-planiranje-kar-vodj

 

 Презентовала је рад Тима за каријерно вођење и саветовање наше школе, са акцентом на елементе и критеријуме планирања. Представила је како се у нашој Гимназији ученици подучавају вештини управљања каријером, разноврсне активности које све имају јасно дефинисане циљеве и наравно исходе, јер је фокус рада овог Тима  – ученик. Проактивизам ђака, механизми самопроцене, увођење модела којима се прати каријера ученика након завршетка средње школе су само неке од активности које спроводимо и које су овде представљене.

 

О овој теми су говорили и Марко Бановић из фондације Темпус –Еурогајданс центар и Татјана Глишић Милутиновић из Завода за унапређење образовања и васпитања.

 

На Конференцији се могло чути много новина из ове области. Једна од њих је увођење стандарда у домену каријерног вођења. На основу похвала које је наш Тим добио на Конференцији можемо констатовати да је Гимназија „Бранко Радичевић“ спремна за примену стандарда.

 

Национална годишња конференција о каријерном вођењу и саветовању је у свој програм уврстила и представљање рада Тима за КВиС наше Гимназије  као пример добро осмишљених и дефинисаних активности и исхода у каријерном саветовању.  За нашу школу  то значи   да смо на правом путу и мотив више да убудуће радимо још боље. Пре свега у интересу наших ученика, како бисмо њих припремили за доношње одлуке  о будућем занимању…

 

Конференција је одржана у Београду у хотелу „Палас“ уз присуство великог броја представника гимназија и средње стручних школа из целе Србије.

 Програм је акредитован од стране ЗОУВ-а.

 

                                                                               Тим за каријерно вођење и саветовање

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare