Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

У Гимназији обележен Светски дан породице – 15.мај

Светски дан породице представља дан када се посебна пажња посвећује породици као једној од најважнијих творевина цивилизације. Као основна ћелија друштва породица треба да буде оснажена са сваког аспекта јер је здрава породица један од главних услова за стварање здравог појединца, али и здравог друштва.

Гимназијалци су схватили тај значај и врло радо узели учешће у обележавању овог датума. Током целе недеље на свим спратовима био је истакнут простор да ученици упишу прву асоцијацију на реч породица, на часовима социологије исписивали су такође шта за њих значи породица, на часовима грађанског васпитања разговорали о институцији породице, указали на проблеме и слабости. Са много интересовања подигли су ниво свести о значају породице. На иницијативу и уз велику подршку педагога школе и библиотекара спровели смо једну лепу активност уз сарадњу професорке социологије и професорке грађанског васпитања.

          

Сваког наредног 15.маја указаћемо да би породица требало да представља стабилну социјалну заједницу у оквиру које, међу њеним члановима, влада поштовање, међусобно уважавање, подела одговорности, поверење и љубав.

 

Библиотекар Марина Василић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Скорашњи коментари

    Архиве

    Фејсбук