Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ОБЕЛЕЖЕН ДАН БЕЗБЕДНОГ ИНТЕРНЕТА 2021.

Ученици наше школе обележили су 18. мeђународни Дан безбедног интернета, који организује удружење Инсејф/Инхоуп (Insafe/INHOPE)  уз подршку Европске комисије. Дан безбедног интернета (Safer Internet Day) обележава се сваког другог уторка у фебруару, на  свим континентима, у више од 170 држава. Овогодишњи слоган био је “Заједно за бољи интернет”. 

Циљ акције је промовисање сигурније и одговорније употребе онлајн технологије и мобилних уређаја, посебно међу децом и младима.

Ове школске године активности су биле усмерене на ученике првог разреда.

На часовима рачунарства и информатике приказана је презентација „Безбедност деце на интернету“, коју су припремили едукатори из Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, при Министарству трговине, туризма и телекомуникација.

Теодора Грабовица и Сара Маринковић, ученице 1б, су припремиле и приказале у свом одељењу презентације „Злонамерни програми“ и „Опасности на интернету“.

Ученици 2б су припремили пано посвећен Дану безбедног интернета, који је постављен на огласној табли школе.

Разговарали смо о једноставним навикама које  омогућавају да то што онлајн свет нуди ђаци искористе на најбољи могући начин; о могућности да искористе позитивни онлајн садржај у учионици, а подстичући их да исто то раде и код куће; о неопходности да доносе промишљене изборе онлајн, што се најбоље постиже кроз образовање и бољом дигиталном писменошћу и вештинама критичког размишљања које им је потребно да боље плове онлајн светом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук