Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Међународни дан борбе против вршњачког насиља

„Дан розе мајица“

24.2.2021.      

  Међународни дан борбе против вршњачког насиља обележава се свуда у свету последње среде у месецу фебруару. Ове године био је то 24.2.2021.       

Наша Гимназија је у сарадњи са школским Тимом за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања обележила овај дан низом активности током целе радне и наставне недеље.

На радионицама, на часовима одељењских старешина, кроз вршњачку едукацију, кроз сарадњу са педагогом и професорком психологије, кроз активности изборних програма , на часовима грађанског, кроз сарадњу са школским библиотекарима можемо рећи да је овај дан обележен онако како заслужује, јавно, јасно и гласно.

Активности ученика и њихово ангажовање показује да ученици Гимназије разумеју ову тему, знају како да реагују уколико дође до насиља, имају емпатију и јасно кажу Не вршњачкој, дигиталној, партнерској и свакој другој врсти насиља.

Подсећамо да смо школа која током целе године ради на превенцији насиља, на указивање значаја  толеранције, емпатије, поштовања и права различитости, развијање сарадње и оснаживање на ненасилну комуникацију и ненасилно решавање конфликата.

  Централни догађај одиграо се 24.2. у 11.30 часова у школском дворишту када су гимназијалци симболично пустили 20 розе балона на којима су биле поруке против насиља међу вршњацима.

Како је било погледајте у прилогу РТВ Стара Пазова и на фотографијама.

Не заборавимо,  „Дан розе мајица“ је сваки дан.

                                                     Библиотекар Марина Василић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук