Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ПРОЈЕКАТ ,,ПОПУЛАРНА ДЕМОКРАТИЈА” ОДРЖАН У НАШОЈ ГИМНАЗИЈИ

Под покровитељством „Westminster Foundation for Democracy“ и Факултета политичких наука Универзитета у Београду 26. новембра са матурантима наше гимназије реализована је радионица под називом ,,Популарна демократија”.

     Циљ пројекта је промовисање демократских вредности међу средњошколцима широм Србије. Средњошколци су се кроз интерактиван рад у радионицама упознали и са значајем демократских вредности, политичке партиципације и грађанског активизма. Тежило се подстицању младих на покретање локалних, друштвено ангажованих иницијатива, као и оснаживању положаја младих у локалним срединама и на националном нивоу.

     Ученици IVц су показали заинтересованост и спремност да учествују у радионици и први пут имали могућност да се упознају са изборном процедуром. Најзанимљивије су им биле симулације кампања и избора које су се водиле око одлуке где желе да иду на екскурзију.

     Дискутујући са матурантима о демократији, јасно је дошло до изражаја њихово познавање самог термина и њихова спремност да учествују у грађанском активизму и постану одговорнији.

     Успешну реализацији радионице омогућили су професорка историје Ана Шипицки и одељење IVц и тиме показали одговорност и спремност да учествују у овом пројекту.

     Иницијатор и реализатор пројекта је бивша ученица гимназије ,,Бранко Радичевић”, а сада студенткиња Факултета политичких наука, Maja Перишић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Скорашњи коментари

    Фејсбук