Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

НАШИ ЂАЦИ НА АЕРОМИТИНГУ У БАТАЈНИЦИ

У петак 20.10.2017.године на Војном аеродрому Батајница је  одржан аеромитинг „Слобода 2017“. Овај догађај је уприличен поводом Дана ослобођења Београда у Другом светском рату. Богат и атрактиван програм је привукао велики број посетилаца из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине а међу њима су биле и ученице Гимназије „Бранко Радичевић“.

Пет наши ученица су као волонтери Црвеног крста Старе Пазове са посебним задужењима боравиле на аеромитингу. То су Јелена Симић (2а) Кристина Пантић (2а) Тијана Дворницки (2а) Дејана Скопљак (2б) и Александра Стефановић (2б). Наше гимназијалке су имале задатак да посетиоцима којима буде потребна лекарска помоћ помогну да оду до шатора са медицинским  службама.

Вредне и хумане гимназијалке су своје обавезе схватиле озбиљно, па су дан провеле радно. Преко 2200 припадника Министартва одбране и Војске Србије, 130 различитих возила, 30 авиона и хеликоптера, војници опремљени по „Пројекту 1500“ и специјални гости акрогрупа „Стрижи“ из Русије учиниле су овај догађај незаборавним. Наше гимназијалке су одговорно обављале поверене задатке на митингу, на чему им честитамо. Успеле су да одгледају садржајни програм и обиђу аеродром.

Поносни смо на Јелену, Кристину, Тијану, Дејану и Александру. Честитамо им на посвећености и труду које улажу у волонтерске активности Црвеног крста.

Браво!

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук