Blog

ПРОФЕСОРИ И ПЕДАГОГ У СТРУЧНОЈ ПОСЕТИ СЛОВЕНИЈИ

WP_20171024_16_10_22_Pro
vesti Ваннаставне активности

ПРОФЕСОРИ И ПЕДАГОГ У СТРУЧНОЈ ПОСЕТИ СЛОВЕНИЈИ

[vc_row][vc_column][vc_gallery interval=“0″ images=“12604,12605,12607,12608,12609,12610,12611,12613,12614,12616,12617,12618,12619,12620,12621,12622″ img_size=“large“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Весна Смуђа, професор рачунарства и информатике, Ирена Кузмановић, професор немачког језика и Снежана Инђић, педагог Гимназије „Бранко Радичевић“ су боравиле у радној и стручној посети Словенији. Боравиле су  у словеначком граду Лендава, где су присуствовале међународној конференцији  „Расправа о четири  слободе Европске уније“. Учесници скупа су били из неколико земаља Европске Уније, и Србије, чију делегацију су чинили  и наше професори и педагог. Конференција се одржава по регионалном принципу, обухвата теме мултикултуралности и  афирмацију хуманистичких вредности . Ово је била јединствена прилика да се о најновојим иновацијама у европскиом оквиру образовању и промовисању етичких вредности посебно кроз курикулум, сазна много информација, идеја и модела. Конференцију је отворио градоначелник Лендаве Јоже Остерман.

 

Челници општини Лендаве су примили наше професоре и остале госте и учеснике конференције, представили им ово живописно место и читав крај, врло гостољубиво и предусретљиво. Представили су своје потенцијале, од индустријских и привредних  до образовних ресурса, културне традиције до гастрономских специјалитета… 

 

Посета је обухватила и обилазак   „Двојезничне средње школе Лендава“ , једине такве школе у Словенији, где се настава одвија на словеначком и мађарском језику.  Амбијент школе је изузетан, ради се у малим групама (238 ученика иде у 20 одељења), велика библиотека,  амфитетар,  кабинетска настава…  Неколико смерова, постоје и гимназијска одељења, а ученици се по школи крећу у собним папучама,  у школи се сваки дан конзумира и кувани оброк…

 

Посета Словенији је награда који је наша Гимназија добила за освојено друго место на Сајму Тимова за каријерно вођење и саветовање средњих школа Србије (31.05.2017.г. Привредна комора Србије, Београд). Осим радног дела имао је и низ садржаја у коме су наше колегинице уживале;  одлазак на видиковац, посета изложби  слика Салвадора Далија, Винској кући, обилазак зграде позоришта, једне од највећих инвестиција у Словенији у последње време… Сусрети са колегама из многих земаља, размена искустава, модела по којима се ради, дружење са наставницима, све је то ову посету учинило веома успешном.

 

Професори и педагог наше Гимназије су искористиле прилику да током боравка у Лендави  остваре многе  контакте, што  је почетак једне нове сарадње.

Организатор посете је Београдска отворена школа. Крајње професиронално и предусретљиво су осмислили и реализовали посету, која је у сваком смислу била на веома виском нивоу, од луксузног смештаја до стручне помоћи на конференцији, организовања сусрета са званичницима Лендаве… Велико ангажовање чланова нашег Тима за КВиС у прошлој школској години, организовање и реализовање  преко 50 активности из ове области, укључивање родитеља, имплементирање у неколико пројеката је резултирао и ову наградно путовање  која је Тим оснажила да убудуће ради још боље.

Зато се захваљујемо Београдској отвореној школи на овом предивном путовању. Захваљујемо се Јелисавети Јовановић, асистенту на пројектима Европских интеграција а посебно Бојани Јефтовић, координатору пројекта Унапређивање запошљивости.

Чланице Тима за КВиС наше школе, Весна Смуђа, Иреана Кузмановић и Снежана Инђић ће своје утиске и сазнања стечена током боравка у Словенији представити колективу Гимназије.

                                                                               Тим за каријерно вођење и саветовање

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare