Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА ПРОГРАМИРАЊА – EU Code Week у Гимназији у Старој Пазови

И ове године смо се укључили у европски пројекат „Недеља програмирања“, која се одржавала у периоду од 07. до 22. октобра 2017. године.

Током ове две недеље скоро у свим одељењима професорке рачунарства и информатике су одржале радионице чиме су обележиле овај догађај.

 

Професорка Душанка Галечић је припремила радионицу „Програмирање игрице у Scratch-у“, која је реализована  у свим одељењима другог разреда. Ученици су се прошле године упознали са  Scratch-ом, програмом за визуелно програмирање, а радионица је проширила њихово знање из програмирања. Научили су како се програмирају сложеније алгоритамске структуре, како да ликови у игрици реагују на тастере на тастатури, како да поставе правила за добијање поена у игрици и још много тога. Учесници радионице су били вредни, заинтересовани, спремни да самостално истражују и додају нове могућности својим програмима.

 

Професорка Весна Смуђа је припремила две радионице „Израда калкулатора у програму Delphi“ и „Моја прва Веб страница у HTML-у “. Прва радионица је реализована са ученицима трећег разреда где су ученици имали прилику да креирају апликацију користећи објектно оријентисано програмирање и могућност да изразе креативност у осмишљавању  изгледа калкулатора. Друга радионица је припремљена у две верзије. Прва верзија је била намењена ученицима четвртог разреда а друга ученицима првог и другог разреда. Овде су ученици показали велику маштовитост јер су сами бирали тему за своју прву Веб страну. Ученици првог и другог разреда су били посебно иновативни, изабрали су веома интересантне теме.

 

Пошто је Недеља програмирања догађај који промовише изражавање креативности кроз програмирање наши ученици су и ове године својим умећима и решењима  стали равноправно уз учеснике 57 земаља које су се укључиле у овај пројекат.

Нашим  професоркама које су својим радом и трудом  допринеле да Србија са 301 догађајем заузме седмо место у Европи, додељени су Сертификати.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук