Blog

Матуранткиње Анђелика и Ирена боравиле један радни дан у ШОСО “Антон Скала“-„Сенка на послу“ професија ЛОГОПЕД/ДЕФЕКТОЛОГ

senaka anton s
Maturanti vesti

Матуранткиње Анђелика и Ирена боравиле један радни дан у ШОСО “Антон Скала“-„Сенка на послу“ професија ЛОГОПЕД/ДЕФЕКТОЛОГ

У среду 12. априла 2017. године ученице наше школе Ирена Лихтлер (4а) и Анђелика Ајдиновић(4ц) су боравиле у  Школи за основно и средње образовање „Антон Скала“ у Старој Пазови. Ова школа се бави континуираном едукацијом и рехабилитацијом деце са сметњама у развоју и особама са инвалидитетом.

 

Ирена  планира да упише Факултет за специјалну едукацију и рехабилитацију – одсек логопед, a  Анђелика размишља о психологији.

Гимназија „Бранко Радичевић“ у оквиру активности каријерног вођења и саветовања спроводи пројекат „Сенка на послу“. Тако ученицима омогућавамо да један радни дан проведу на послу којим би желели да се баве.

У том смисли је организована и ова посета. Боравак у школи „Антон Скала“ је Ирени и Анђелики пружио много занимљивих сусрета и непосредно упознавање са радом овакве врсте установе.

 

Логопед Рада Маринчић, код које су биле и Анђелика и Ирена, је била изузетно предусретљива, отворена за сардању и на диван начин је уводила наше матуранткиње у овај посао. Тиме је показала сву сложеност и лепоту овог позива. Анђелика и Ирена су одушевљене  колико посвећености и нежности логопед Рада уноси у свој посао. То је оставило снажан утисак на њих.

Иначе овај дан је у школи „Антон Скала“ протицао у знаку обележавања великог хришћанског празника Васкрса. Тако су наше ученице могле да са дечицом учествују у радионицама, помажу им у изради декоративних предмета, виде како се одвија сарадња са родитељима…

  

Динамичан дан пун разновсрних садржаја испунио је сва очекивања које су Анђелика и Ирена имале, а пружио им  је и много више. Виделе су како изгледа рад у оваквој установи, полудневну наставу, индивидуални рад, како се одвијају психомоторне и логопедске вежбе… Упознале су и педагога, психолога, остале наставнике, дружили се са ученицима, радиле са њима…

 

Захваљујемо се: директорки  Тањи Тодоровић што је дозволила нашим ученицама да у оквиру пројекта „Сенка на послу“ бораве један дан у школи, секретару  Виолети Евић на организационој помоћи, педагогу Ани Ракић на срдачнoм дочеку, свим запосленима на љубазности, стрпљењу и сарањи.

Посебно се захваљујемо Ради Маринчић  која је је примила Анђелику и Ирену. Њена стручност, богато искуство, жеља да пренесе своје знање су од велике помоћи нашим ученицама и прави  пример како се обавља овај сложен и хуман посао.

 

Тим за каријерно вођење и саветовање

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare