Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ДЕЈАН СТАНЧЕВИЋ (3Д) НА СЕДМОДНЕВНОЈ ЕДУКАЦИЈИ ИЗ АСТРОФИЗИКЕ-ПРИПРЕМЕ ЗА МЕђУНАРОДНУ ОЛИМПИЈАДУ У ИНДИЈИ

Дејан Станчевић ученик 3д Гимназије „Бранко Радичевић“ је на републичком такмичењу из астрофизике крајем прошле школске године био међу најбољима. Одлични резултати су му омогућили и директни пласман на Међународну олимпијаду из астрономије и астрофизике за средњошколце. Олипијада ће се одржати у Индији у децембру.

 

У оквиру припрема за ово такмичење Дејан је од 14.11.2016.г. до 20.11.2106.г боравио на Авали у студентском одмаралишту. Заједно са још девет гимназијалаца похађао је обуку којом је руководио Бранко Симоновић из Астрономског друштва „Руђер Бошковић“ из Београда. Посматрање М објекта, звезданог јата, планетарне маглине, вежбање формула, предавања и радионице су неке од садржаја ове едукације.

 

Поред Дејана на припремама су били и ученици Математичке гимназије из Београда, њих 6, и 3 ученика специјализоване Гимназије из Ниша. Они ће чинити десеточлану екипу Србије на Међународној олимпијади астрономије и астрофизике.

 

Дејан се и на овај начин припрема за Олимпијаду астрономије. У Индији ће боравити од 08. до 20. децембра 2016. године. 

 

Изузетна даровитост и посвећеност  астрофизици, радозналост и марљивост   Дејана Станчевића ће одвести пут далеке Индије на престижно такмичење, Међународну олимпијаду која окупља најталентованије средњошколце света.

 

Срећан пут и срећан рад желимо Дејану Станчевићу,  да опет донесе радост и понос у нашу Гимназију.

БРАВО ДЕЈАНЕ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Скорашњи коментари

    Архиве

    Фејсбук