Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ИЗВАНРЕДАН УСПЕХ НАШИХ ИНФОРМАТИЧАРА- 25 УЧЕНИКА СЕ ПЛАСИРАЛО НА ДРЖАВНИ НИВО ТАКМИЧЕЊА

Гимназија „Бранко Радичевић“  се и ове године прикључила међународном такмичењу из рачунарске и информатичке писмености „ДАБАР“.  Такмичење је одржано од 14.11.2016. до 18.11.2016. године. Циљ овог такмичења је повећање интересовања ученика за рачунарство и информатику.

 

 Такмичење „Дабар“ је међунардоног карактера а  први пут је организовано у Литванији 2004. године.  До сада се организује у више од 20 земаља широм света. Србија се овом такмичењу придружила 2013. године захваљујући Универзитету у Љубљани и Факултету за рачунарство и информатику који  4 године уступају  своје софтверске и хардверске ресурсе за организацију овог такмичења.

 

Наша Гимназија се и ове године такмичила и то у обе категорије: у  категорији „Дабар“ (први и други разред) и категорји „Старији дабар“ (ученици трећег и четвртог разреда).

 

У категорији „Дабар“ је из Србије  учетвовало 6139 ученика међу којима је и 133 наших ђака, а у другој категорији  „Старији дабар“ такмичило се  3535 ученика средњих школа и гимназија Србије,  –  71 ученика из наше школе.

 

На државни ниво такмичења пласирало се 94 ученика из млађе и 97 из старије категорије, укупно 191 ученик.

Гимназија „Бранко Радичевић“ на државном нивоу такмичења ће имати чак 25 ученика који су то заслужили одличним резултатима и логичким размишљањем.  У категорији „Дабар“ 16 ученика а у категорији „Старији Дабар“ њих 9.

 

Од 191 средњошколца Србије  који су обезбедили пласман на републичко такмичење из „Дабар“ и „Старији Дабар“ чак 25 је из наше Гимназије!!!

Републичко такмичење ће бити одржано у фебруару 2017. године.

На државни ниво такмичења пласирали су се:

1 ученик  

9 ученика

6 ученика

1 ученик

4 ученика

1 ученик

3 ученика

ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ СВИМ УЧЕНИЦИМА КОЈИ СУ УЧЕСТВОВАЛИ НА ОВОМ ТАКМИЧЕЊУ!

УЧЕНИЦИМА КОЈИ СУ СЕ ПЛАСИРАЛИ НА ДРЖАВНИ  НИВО ТАКМИЧЕЊА ЧЕСТИТАМО И ЖЕЛИМО ПУНО УСПЕХА!

БРАВО!

 Душанка Галечић професорка рачунарства и информатике

 Весна Смуђа, професорка рачунарства и информатике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук