Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ИГОР МИРОСАВЉЕВИЋ У ИСТРАЖИВАЧКОЈ СТАНИЦИ ПЕТНИЦА – ИСТОРИЈА

Гимназија „Бранко Радичевић“ већ деценијама сарађује са Истраживачком станицом Петница.

Даровити и марљиви ученици наше школе већ годинама учествују на семинарима из многих друштвених, природних наука и интердисциплинарних области кроз које исказују своје истраживачке потенцијале, уче се тимском и менторском раду, самостално испитују  изабрану тему, и то често утиче на њихов професионални развој, то јест избор будућег занимања.

Игор Миросављевић, ученик 3д је један од њих.

Одличан ђак, победник на републичким такмичењима из историје, Игор је изабрао ову област и за Петницу. Од 7. до 10. октобра 2016.године учествовао је на јесењем семинару , који је ове године рађен под називом У ПОТРАЗИ ЗА НАЈБОЉИМ ПРИСТУПОМ, а посвећен је теорији историје и историјској социјалној науци.

Подтеме су ИСТОРИКА и ИНТЕРКУЛТУРАЛНОСТ, а обрађени су радови највећег живог теоретичара историје, немачког научника Јерна Ризена.

У семинару су учествовали и универзитетски професори, др Михаел Антоловић, др Павле Миленковић и др Алексеј Кишјухас.

На јесењем семинару су анализирани и полазнички пројекти за ову годину.

Игор Миросављевић је радио на једном пројекту а о теми и резултатима ћемо другом приликом.

Мотивисаност, заинртересованост и истраживачки потенцијал Игора Миросављевића, његов активизам и посвећеност историји, га већ сврставају у ред ученика који нас је навикао на врхунса постигнућа. Сигурни смо да ће тако бити и убудуће.

Игор је учесник и летњих и зимских семинара из историје, више пута је боравио у Петници, а сада већ одлази по позиву, што је једна од потврда колико је успешан у свом истраживању.

 

Честитамо Игору Миросављевићу на још једном семинару у Петници.

Гимназија се поноси његовим резултатима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук