Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

МОНИТОРИНГ ПОВОДОМ ПРОЈЕКТА ПРАЋЕЊА КАРИЈЕРЕ УЧЕНИКА НАКОН ЗАВРШЕТКА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

Гимназија „Бранко Радичевић“ је једна од 14 средњих школа која ичествује  у пројекту  Успостављање система прачења каријере ученика након завршетка средње школе. Пројекат води НВ КОЦКА из Новог Сада уз финансијску подршку SOLIDAR SUISSE канцеларије у Србији.

Тим поводом  нашу Гимназију су  посетиле  Станислава Попов и Јелена Радановић, из НВО Коцка. Оне су са члановима Тима за каријерно вођење и саветовање  наше школе размотриле могућности допуне модела који је предложен као почетна платформа акције која би требало да почне од ове школске године. Ово није прва посета а сада су само потврђене заједничке стратегије.

 Гимназија „Бранко Радичевић“ већ дуги низ година ствара базу података о каријери својих ученика након завршетка школе. Посебно се то односи на успешност приликом полагања пријемних испита на високошколске установе, пошто скоро сви наши гимназијалци настављају школовање.

У ту сврху се већ користе анкете намењене матурантима,  на основу којих се добијају и обрађују  подаци. Пројекат у коме учествује наша Гимназија  побољшава  овај сегмент рада каријерног вођења и саветовања у нашој школи и посета Станиславе Попов и Јелене Радановић доприноси томе.

Састанку су присуствовале чланице Тима за каријерно вођење и саветовање Снежана Инђић, педагог и Људмила Ракочевић, професор филозофије.

Скуп је протекао у пријатној атмосфери , а сараднички односи који си  развијени између наше школе и НВО Коцке,  ће допринети да се и даље ради на усавршавању метода прукупљања података од некадашњих ђака Гимназије.

                                                                               Тим за каријерно вођење и саветовање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук