Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЉА – „ПОБЕДИМО ДИЈАБЕТЕС“

opacic 3Светски дан здравља, 07. април је ове 2016. године обележен у знаку дијабетеса, болести 21. века.

И гимназија „Бранко Радичвић“ се укључила у акције којима се обележава овај дан. Низом активности поводом Светског дана здравља, апелује се на ученике и све запослене да упражњавају здраве навике.

Поводом Светског дана здравља, ученицима и запосленима обратио се Тим за безбедност и здравље на раду а координатор тима, Весна Смуђа, професор рачунартсва и информатике је упутила свима поруку.

 

Гост наше школе је био Александар Опачић, главни и одговорни уредник Радио-телевизије Стара Пазова, некадашњи гимназијалац.

Александар Опачић је ученицима одржао предавање о дијабетесу. Говорио је врло разложно и убедљиво, као дугогодишњи дијабетичар, активиста у удружењу Плави круг, новинар, спортски радник…Ученици који су се окупили у великом броју су  пажљииво слушали Александра, који је причао о симптомима дијабетеса, о узроцима, факторима ризика, о пандемији ове болести последњих деценија…

opacic 1opacic 2

Посаветовао је ђацима да воде рачуна о исхрани, да редовно контролишу своје здравље, свакодневно упражњавају физичку активност.

Александар Опачић је на крају изразио задовољство што се након осам година од матуре  нашао у улози предавача у својој некадашњој Гимназији и апеловао на ученике,којих је било око 50, да воде рачуна о своме здрављу. Предавање је протекло у веома пријатној атмосфери, уз мноштво  података и савета, који су ђаци  сазнали.

opacici 5opacic

Захваљујемо се Александру Опачићу на овом занимљивом школском часу који су ученици  одслушали  са велиим занимањем, и поруци коју им је упутио; да је у животу највреднији сам живот!

 

 

                                                                               Тим за безбедност и здравље на раду

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук