Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Конституисање секције стручних сарадника Општине Стара Пазова

DSCN0211Интерсекторски састанак представника Основних, Средњих школа, Предшколских установа,Центра за социјални рад, Дома здравља, Полицијске станице, Канцеларије за Роме, Канцеларије за младе,представника локалне самоуправе СО Стара Пазова одржан је 5.4.2016.у просторијама Економско- трговинске школе“Вук Караџић“.

Састанку нису присуствовали представници Ош“Јанко Чмелик“, “Вера Мишчевић“, ПУ “Полетарац“,националне службе за запошљавање, центра за социјални рад, полиције и просветни инспектор.

Начелник друштвених делатности Жељко Шолаја и директори средњих школа су отворили састанак и поздравили учеснике.

DSCN0208Састанак  су организовале и водиле педагози  Економско- трговинске школе Бранислава Добрић Бојановић и Техничке школе Сузана Турудић.

На дневном реду састанка било је конституисање секције стручних сарадника општине Стара Пазова, извештај са конференције о транзицији ученика са посебним потребама одржане у Новом Саду, формирање стратегије за проток информација о ученицима који се уписују у наредну школску годину, интерсекторско повезивање свих релевантних актера у општини у циљу пружања подршке сваком детету, дан отворених врата средњих школа.

Намере састанка су биле умрежавање представника сектора који се баве децом/младима, родитељима на територији општине Стара Пазова,конституисање секције која ће служити за размену информација од значаја за рад са децом и младима  и њиховим породицама /посебно  са децом са посебним потребама, увезивање свих релевантних институција  за пружање подршке сваком детету, оснаживање сваког детета/ученика у процесу  транзиције кроз образовно васпитни систем,вршњака, стручних сарадника, наставника, родитеља као и информисање о активностима средњих школа.

DSCN0196На састанку су пренесена  искуства са Конференције у Новом Саду, направљени прелиминарни договори као и предлози за будућу сарадњу у процесу транзиције ученика са посебним потребама,представљени облици сарадње које средње школе остварују са институцијама у локалу,планиран дан отворених врата…

Састанку су присуствовале психолог и педагог Гимназије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук