Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ГИМНАЗИЈА У ПРОЈЕКТУ О ЗАШТИТИ ПРИВАТНОСТИ

У Републици Србији се од недавно спроводи пројекат „Заштити приватност- одупри се притиску“. Намењен је средњошколцима из целе земље, обихвата више фаза, а једна од њих је обука за ученике.

Наша Гимназија учествује у овом пројекту. Тако су се ученици укључили у једнодневну обуку, која се због ситуације изазвне пандемијом вируса Ковид 19, одвијала виртуелно, преко платформе зум. Заједно са вршњацима из средњих школа и гимназија из Београда, Ваљевава, Књажевца, Сечња и Велике Плане.

Једнодневни тренинг је био веома користан, инспиративан а на њему су учествовали: Софија Бурсаћ (3д), Милица Вујадин (4ц). Исидора Вукадиновић (4ц), Анастасија Видовић (4ц), Матеја Станисављевић (3б), Стефан Димитријевић (3б) , Немања Стругаловић (3б) и Људмила Ракочевић, професор филозофије.

Активности на пројекту се ускоро настављају.

Пројекат се реализује у сарадњи више партнерских организација. То су: НВО Атина, Партнери Србија, SHARE Фондација, Да се зна и Београдска отворена школа. Уз финансијску подршку Делегације Европске уније у Републици Србији кроз Европски инструмент за демократију и људска права (EIDHR).

Пројектом у нашој школи координира Људмила Ракочевић, професор филозфофије.

Под геслом ПРИВАТНОСТ ЈЕ ПРИВАТНА, наши ђаци ће израђивати материјал, обучавати своје вршњаке о овој теми, ширити знања које су стекли…

Честитамо им  на труду и времену, поносимо се њиховом активизмом. Радознали, убедљиви, информисани, спремни да се несебично укључе и раде…

Ово је уједно прилика да се кроз изборне програме (Методологија научног истраживања и Религије и цивилизације) истражи и обради ова тема.

Људмила Ракочевић, професор филозофије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук