Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

УЧЕНИЦИ НАШЕ ГИМНАЗИЈЕ НА ВИРТУЕЛНОМ САЈМУ ОБРАЗОВАЊА

Наши ђаци су 15.октобра 2020. године приступили Виртуелном сајму  образовања EDU fair.

Пријављивали су се свако појединачно, па је присуство овој манифестацији био персонализован. Захваљујући  интересовањима и питањима које су имали, упућени су на високошколске установе које су их занимале.

Ово је иначе први виртуелни сајам ове врсте, оргаизован за ученике свих средњих школа Србије.

Директне сусрете са представницима  факултета су заменили комуникацијом преко мобилног телефона. Ту су се наравно одлично снашли, и добијали одговоре на оно што их највише занима о наставку школовања у Србији и иностранству.

Услови живота и рада насталих због пандемије вируса Ковид 19, мењају се тако и форме активности каријерног саветовања. Све више је вебинара, виртуелних догађаја, онлајн трибина, онлајн  „сусрета“… на којима се  наши ученици информишу. Чиме развијају и своје дигиталне вештине.

Један од њих је и овај сајам образовања, који наши ђаци иначе у непосредном облику посећују традиционално више година. Овога пута су контактирали са факултетима  преко својих мобилних телефона, или рачунара, из школе (ученици  групе А), или од својих кућа.

Сигурни смо да ће сазнања о студирању добијених на Виртуелном сајму   EDU fair нашим гимназијалцима бити од помоћи у доношењу  одлуке о свом будућем занимању.

Људмила Ракочевић, координатор Тима за Каријерно вођење и саветовање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Скорашњи коментари

    Фејсбук