Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БЕЗБЕДНОГ ИНТЕРНЕТА

У уторак 11. фебруара 2020. године у свету се обележавао Међународни дан безбедног интернета под слоганом „Заједно за бољи интернет“. Циљ ове међународне акције је да се подигне свест код младих које све опасности вребају на интернету, као и како могу да се заштите. Придружили смо се овом догађају који је установљен 2004 године.

Ученици трећег разреда су направили пано да би своје вршњаке подсетили да се интернет мора користити одговорно и позитивно.

Јована Цветковић, ученица 4д је одржала занимљиво предавање ученицима првог разреда на тему „Безбедност на интернету“ где им је предочила да је важно да науче како да сигурно користе интернет, мобилни телефон и како да препознају могућу опасност и ризична понашања, да науче да преузму одговорност за своје понашање и последице одређених поступака, које их погађају, али и друге с којима су у контакту. Битно је  испоштовати независност, интересе и активности у складу са њиховим узрастом, као и коришћење порука које су прилагођене њиховом узрасту. На крају је Јована својим млађим другарима дала неколико важних савета о употреби интернета и друштвених мрежа као и коме да се обрате за помоћ ако примете неку опасност на интернету.

Младе не можемо изоловати од интернета, али можемо утицати на формирање њихове дигиталне културе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук