Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

НАША ШКОЛА У БАЗИ ПРИМЕРА ДОБРЕ ПРАКСЕ ВАННАСТАВНИХ АКТИВНОСТИ ЗАВОДА ЗА УНАПРЕЂИВАЊЕ ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА

Завоз за унапређивање образовања и васпитања је сачинио базу ваннаставних активности основних, средњих школа и домова ученика Србије.

Међу примерима добре праксе нашла се и ваннаставна активност гимназије „Бранко Радичевић“ – Сенка на послу.

Сенка на послу је на основу постављених критеријума изабрана са још  25 активности, за јавно представљање, које се догодило у октобру 2018 године у Боеграду. У јануару 2019. године је објављена база најуспешнијих ваннаставних активности свих школа и домова ученика Србије на сајту Завода за унапређивање образовања и васпитања.

Сенка на послу се спроводи у оквиру каријерног вођења и саветовања. То је једнодневни боравак ученика на послу којим желе да се баве. Сенка је добитник неколико међународних и националних признања, а у 2018 години се спроводила уз подршку Покрајинског секретаријата за образовање, управу, прописе, националне мањине-националне заједнице.

Поносни смо на овај пројекат, који постаје традиционалан,  на успехе, признања и награде који доноси Гимназији а пре свега на бенефите за ученике који учествују у њему. Њихово оснаживање у погледу избора будућег занимања и наставка школовања кроз ову активност нам је мотив да наставимо са спровођењем пројекта и даље.

База примера добре праксе је објављена на сајту zuov.gov.rs

                                                                              

Људмила Ракочевић, професор филозофије.

                                                                               Координатор Тима за каријерно вођење и саветовање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук