Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

СОЦИЈАЛНО УКЉУЧИВАЊЕ И ОСНАЖИВАЊЕ МЛАДИХ

Београдска отворена школа са партнерима из Италије, Турске, Белгије, Бугарске спроводи неколико пројеката, којису намењени младима а одвијају се у оквиру ЕРАСМУС + програма.

Тим поводом је недавно одржан консултативни састанак у оквиру Е+ пројекта „Социјано укључивање и оснаживање младих из осетљивих група“. 

Предсављено је неколико оквира акивности; менторски програми, слободно време младих посебно из осетљивих група и приступачност услуга у HORECA сектору.

На састанак су позвани представници неколико невладиних организација, Развојне агенције Србије, НАПОР-а, представници неколико школа,међу којима и гимназија „Бранко Радичевић“.

  

Састанку су присуствовали и чланови БОШ тима, који су представили програме, давали препоруке, презентовали неке од алата, упућивали на документе, моделе припреме и праћења активности и валидирања исхода.

Наша школа узима активно учешће у пројектима који оснажују  младе. Зато смо се са великим задовољством  одазвали позиву  Београдске отворене школе. Сазнали смомного,добили низ информација и предлога,чули смо сјајне примере рада са младима, који би били примељиви и у нашој Гимназији.

Састанак је донео предлоге нових модела рада са ђацима, које ћемо размотрити у Гимназији и укључити се у неке од њих.  У интересу наших ученика и њихових постигнућа, у свим областима,образовним,каријерним,личним,социјалним…

Представник наше школе наовом састанку је била Људмила Ракочевић, професор филозофије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук