Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Такмичење из програмирања – пласман нашег матуранта на виши ниво

Такмичење из програмирања за ученике средњих школа организује Министарство просвете Републике Србије и Друштво математичара Србије. Први ниво такмичења за школску 2017/18 годину одвијао се у три круга квалификација.

 

Квалификације се одвијају као специфични онлајн ниво такмичења, преко портала Петља. За укључивање у ово такмичење осим једног од програмских језика које портал подржава, потребна су и знања из области структуре података, математике, алгоритама…

 

Циљ такмичења је популаризација програмирања и решавања алгоритамских задатака међу ученицима и избор тимова који ће представљати земљу на међународним такмичењима из програмирања.

 

Ове године се пријавило 899 такмичара. Већину су чинили ученици специјалних рачунарских одељења и математичких смерова у гимназијама. У овој конкуренцији нашао се и један наш ученик четвртог разреда, Дејан Станчевић. Захваљујући свом добром знању из ових области успео је да у овако квалитетној конкуренцији избори пласман на даљи ниво такмичења. Окружно такмичење ће се одржати 11.03.2018. године у Сремској Митровици.

 

Дејану желимо пуно успеха и на наредном нивоу такмичење!

Смуђа Весна, проф. рачунарства и информатике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук