Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ОГЊЕН ПАВЛОВИЋ(1б) И СРЕФАН ГРУБЈЕШИЋ(1а)НА ПАНЕЛУ МЛАДИХ САВЕТНИКА ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА СРБИЈЕ

У Београду је 11.децембра 2017. Године одржан састанак Панел младих саветника Заштитника грађана Србије. Панел чине 30 младих људи од 13 до 17 година из целе Србије.

Међу њима су и ученици Гимназије „Бранко РадичевиЋ, Огњен Павловић, ученик 1б одељења и Стефан Грубјешић, ученик 1а.

Огњен и Стефан су постали млади саветници заштитника грађана Србије у својим основним школама(ОШ „Растко Немањић Свети Сава, Нова Пазова и ОШ „Симено Араницки“ Стара Пазова). Наставили су своје активности и као ученици Гимназије.

Састанак младих савеника је организован поводом Међународног дана људских права.Заменица заштитника грађана задужена за права детета Гордана Стевановић је прируствовала састанку и обратила се младим панелистима.

Информисла је младе заштитнике о истраживањеу које је сприоведено на тему заштите од насиља, занемаривања и злостављања. Очекује се да се у истраживања и активности везане за заштиту од насиља укључе и млади панелисти.

Међу њима и наши гимназијалци Огњен и Стефан. Вршњачко обучавање је један од најпримеренијих начина да се превентивно делује. Зато ће Гимназија охрабрити и подржати  панелисте,  Огњена и Стефана и омогућити им да са позиција које су стекли као млади заштитници грађана спороводе активности у нашој школи и свуда где буду позвани.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук