Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ИНФОРМАТИЧКЕ ОБУКЕ – „ЕВРОПСКИ ОКВИР ИНФОРМАТИЧКИХ КВАЛИФИКАЦИЈА“

У петак 10.11.2017. у Београду је у организацији Информатичког савеза Србије и ECDL регионалне канцеларије Београд одражана Регионална конференција информатичке обуке о Европској пракси примене стандарда информатичког образовања и оквира компетенција.

 

Прво су представници ECDL фондације  из Данске, Ирске, Италије и Аустрије говорили о сарадњи Европске комисије и ECDL Фондације, о оствареним резултатима до данас, о ИТ професионализму у Европи и сарадњи са Владом и државном управом. Затим су представници информатичких друштава из Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније представили резултате у њиховим земљама.

 

Други део конференције био је посвећен Србији. Председник JISA Ђорђе Дукић говорио је о нашим резултатима а и учесници су упознати са искуствима ECDL обуке запослених у Управи за Трезор, Извршном већу Војводине и Градској управи Нови Сад, као и о ECDL-у за незапослене који је IPA пројекат  Европске Уније за Националну службу запошљавања.

 

После конференције је одржан семинар за будуће инструкторе ECDL онлајн обуке и тестирање у пракси.

 

Конференцији и семинару су присуствовале наше професорке рачунарства и информатике Душанка Галечић и Весна Смуђа и стекле статус онлајн инструктора ECDL-ATS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук