Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ПРОЈЕКАТ „ЗА ЧИСТИЈЕ И ЗЕЛЕНИЈЕ ШКОЛЕ У ВОЈВОДИНИ“

Тим за заштиту животне средине Гимназије „Бранко Радичевић“ је донео одлуку да се од ове школске године укључи у пројекат „За чистије и зеленије школе у Војводини“.

 

Покрајнски секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине и Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице, покренуо је овај пројекат како би се стварала и неговала еколошка свест код ђака и запосених у образовним установама.

 

Гимназија планира  да се у овој школској години организује низ активности у које би били укључени ђаци наше Гимназије, сви запослени, родитељи, институције, јавна предузећа и организације. Планира се уређење простора око школе и школског дворишта, акције кроз које би се неговала  и развијала еколошка свест наших ђака, посете и различити облици ученичког активизма.

 

Биће организоване и еко-радионице са фокусом на конкретне проблеме и појаве у локалној средини. Сарадња са другим школама, укључивање родитеља, еколошке секције и видљивост свих активности се планирају с циљем да ова школска година протекне у духу еколошких тема, актуелних и животних.

 

Активности су детаљно и прецизно разрађене и планиране, и стартоваће ускоро.

 

Тим за заштиту животне средине наше Гимназије позива све ђаке и запослене да ове школске године буду укључени у акције пројекта „За чистије и зеленије школе у Србији“.

 

Са жељом да се сви планови остваре, а  наша лепа Гимназија буде још лепша, чистија и зеленија, члановима Тима за заштиту животне средине, пред којима је много изазова и активности,  желимо  успеха!

 

Активности ће спроводити: Мирјана Здравковић, професор хемије, координатор Тима, и чланови Тима Душанка Савић, професор биологије,  Јелена Марковић, професор биологије, Вања Хаврилов, професор хемије,  Дуња Гајин, професор српског језика и књижевности, Николина Гагић, професор историје, Сандра Фабиан, професор српског језика и књижевности, Тамара Миљанић, професор француског и латинског језика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Скорашњи коментари

    Архиве

    Фејсбук