Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

НАЦИОНАЛНИ ЕРАЗМУС+ ИНФОРМАТИВНИ ДАН О МОГУЋНОСТИМА ЗА ОПШТЕ, СТРУЧНО И ОБРАЗОВАЊЕ ОДРАСЛИХ

У петак 3. новембра 2017. године у Београду је одржан Национални Еразмус+ информативни дан о могућностима за опште, стручно и образовање одраслих.

 

После уводног обраћања Гордане Косановић, посебног саветника министра просвете, науке и технолошког развоја где је говорила о приоритетима за основно и средње образовање, као и заједничким приоритетима, учесницима се обратила Марија Филиповић-Ожеговић управитељ Фондације Темпус. Она је говорила о положају Републике Србије у Еразмус+ програму и статистику прошлогодишњег позива за конкурсе.

 

Затим се рад одвијао у групама. Говорило се о КА1 и КА2 пројектима мобилности. Једну групу су чиниле школе, другу области стручног образовања и обука и трећу области образовања одраслих. По том је учесницима објашњен значај PIC броја и шта је то Europass ради добрих припрема за наредни конкурсни позив.

 

Информативни дан је окупио велики број вртића, основних школа, гимназија, средњих стручних школа, као и школа за образовање одраслих. Нашу школу су на овом скупу представљале Јасна Опачић, професор математике и Весна Смуђа, професор рачунарства и информатике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук