Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ДЕЈАН СТАНЧЕВИЋ(4Д) НА ПРИПРЕМАМА ЗА МЕЂУНАРОДНУ ОЛИМПИЈАДУ ИЗ АСТРОФИЗИКЕ КОЈА ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ НА ТАЈЛАНДУ

Дејан Станчевић ученик 4д Гимназије „Бранко Радичевић“ је на републичком такмичењу из астрономије освојио прво место. То му је обезбедило пласман у репрезентацију Србије која ће на Међунардоној олимпијади из астрономије и астрофизике (IOAA) путовати на Тајланд.

Припреме за Олипмијаду су у пуном јеку. Тако је Дејан боравио недавно на Авали поред Београда,  у Студетнском одмаралишту где је са професорима са факултета радио вежбе и прорачуне. По два ученика из специјализованих гимназија из Београда и Ниша и ученик наше Гимназије су преко дана били на предавањима и обради посматрања а ноћу су радили практичне вежбе.

 

Велики рад и озбиљне припреме су пред овим младим људима, најбољим у астрономији у Србији, међу којима је и наш гимназијалац.

Припреме се настављају и даље, све до децембра кад ови марљиви и талентовани ученици путују на Тајланд.

 

Дејанов огроман успех и пласман на Међународну олимпијаду је донео велику радост у нашу Гимназију, која је општег смера и нема специјализована одељења, као остале школе из којих долазе такмичари за Тајланд. Тиме  је Дејанов успех још  већи а нас у Гимназији чини веома поносним.

Пратимо Дејана и његове другове из репрезентације и даље, бодримо их и желимо да на Тајланду покажу своје знање и буду успешни.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук