Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

КОНФЕРЕНЦИЈА “ТРАНЗИЦИЈА ДЕЦЕ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ“

Једнодневна конференција на тему: “Транзиција деце са сметњама у развоју – спремност образовног система за укључивање сваког детета” је одржана 12. марта 2016. године у Техничкој школи “Милева Марић Ајнштајн“ у Новом Саду. Организатор конференције је био Центар за производњу знања и вештина из Новог Сада.

 

Kонференцију су водиле Соња Миладиновић и Весна Радуловић, просветне саветнице из Школске управе Нови Сад.

Учесници, који су били различитих образовних профила из различитих образовних система (предшколске установе, основне и средње школе, специјалне школе и др.), су имали прилику да се упознају са појмом и сврхом транзиције као видом подршке детету са сметњама у развоју, као и са примерима добре праксе.

Циљ конференције је био унапређивање квалитета пружања додатне подршке ученицима из осетљивих група и ученицима са тешкоћама у развоју, повезивањем и успостављањем сарадње између свих учесника у образовно-васпитном раду, али и на различитим нивоима образовног система.

Први део конференције је био посвећен представљању модела транзиције, пружање подршке ученицима, родитељима и наставницима/васпитачима у процесу преласка из једне школе у другу, из једног нивоа образовања у други или у оквиру истог нивоа, ради отклањања препрека и укључивања.

У другом делу учесници су наставили рад у једној од шест група зависно од установе у којој раде (предшколска установа-основна школа, специјална школа-основна школа-музичка школа основна школа-средња школа…).

Презентације, које су приказане на конференцији, се могу преузети са сајта Центра за производњу знања и вештина из Новог Сада.  ЛИНК

Из наше школе конфернцији су присуствовале Оља Грбић, професорка социологије и устава и права грађана и Душанка Галечић, професорка рачунарства и информатике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук