Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

СЕМИНАР О ЕМОЦИОНАЛНИМ ПОНАШАЈНИМ ПРОБЛЕМИМА УЧЕНИКА

У Београду је одржан семинар „Рад са  ученицима са емоционалним понашајним проблемима и њиховим родитељима“.

Циљ семинара ја да се наставници и стручне службе основних и средњих школа оспособе да препознају емоционалне понашајне проблеме и саветодавни рад са ђацима и њиховим родитељима.

 Теме едукације су везане за препознавање и разликовање интернализованих и екстернализованих проблема адолесцената. С тим у вези обука је обухватила и упознавање са начинима рада са различитим врстама интернализованих проблема – анксиозност, брига, паника, депресивност, ниско самопоштовање, али и екстернализовани проблеми као што су агресивност, напади беса, дезорганизованост и школски неуспех.

Аутори и реализатори програма, психолози Невенка Јовановић и Бранкица Ристић су врло компетентно говориле о овим комплексним темама, поделиле мноштво информација, упутстава и предлога наставницима за непосредни рад са ученицима и родитељима.

Била је ово изванредна, веома стручна едукација. Задатак свих који раде са адолесцентима јесте да подржавају и негују код њих здраве емоције. Ова едукација је у том смсилу пружила јасне смернице, које ће помоћи наставницима да разликују емоционално понашајне проблеме од излива здравих емоција, и да реагују правовремено и адекватно.

 

 

Из наше Гимназије обуци је присуствовала Људмила Ракочевић, професор филозофије.

Организатор семинара је Друштво психолога Србије, Центар за примењену психологију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук