Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ВИДЕО КОНФЕРЕНЦИЈА СРБИЈА – ШПАНИЈА У ОКВИРУ МЕЂУНАРОДНОГ ПРОЈЕКТА „GIRLS IN ICT 2016“

У уторак 15. марта у периоду од 13. до 14. часова наши ђаци су први пут учествовали на видео конференцији. Помоћу програма Skype успостављена је веза са ученицама школе ИЕС из места Беналмадена, које се налази близу града Малаге на југу Шпаније и основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Руме.

 

На видео конференцији су учествовале: Наташа Тодоровић 1б, Милица Петрић 1б, Милица Николић 1б, Ана Јовановић 2ц, Тамара Жмирић 2ц, Невена Бурасаћ 2ц и Антонина Пекић 3ц. Да би се представили  учесницима пројекта, припремили смо презентацију о животу у нашој школи. Наташа Тодоровић је превела текст презентације на енглески језик, а ученици 2ц, Страхиња Алић и Алекса Петричевић, су помогли у дизајнирању слајдова.

Комуникација  се одвијала на енглеском језику, а наше ученице су биле веома спретне у постављању и одговарању на питања ученица из Шпаније.

 

Видео конференција је део пројектних активности међународног eTwinning пројекта “Girls in ICT 2016” у коме учествују и ученице наше школе. Циљеви пројекта су:

оснаживање девојчица да одаберу каријеру у  ИКТ-у, промоција родне равноправности;

упознавање нових људи и учење о стању девојака и жена у ИКТ-у у разним земљама Европе. У пројекту учествује преко 50 партнера  основних и средњих школа из 16 различитих земаља широм Европе.

 

Међународни дан девојака у  информационо-комуникационим технологијама се ове године обележава 28. априла и тим поводом ће у нашој школи бити уприличена још једна видео конференција, на којој ће учесници пројекта представити своје радове.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук