Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ПРОФЕСОРИ СРПСКОГ ЈЕЗИКА НА 57. РЕПУБЛИЧКОМ ЗИМСКОМ СЕМИНАРУ

 57. Републички зимски семинар за наставнике и професоре српског језика и књижевности одржан је 11, 12. и 13. фебруара 2016. године на Филолошком факултету у Београду. Организатори су свечано отворили Семинар: након поздравне речи председника Друштва за српски језик и књижевност, Александра Милановића, обратио се и представник Министарства просвета, науке и технолошког развоја Републике Србије, као и декан Филолошког факултета Универзитета у Београду.

Уводна предавања првог дана су одржали проф. др Радивоје Микић, академик Предраг Пипер и проф. др Зоја Карановић, другог дана су говорили проф. др Љубомир Поповић, проф. др Мило Ломпар, проф. др Оливера Радуловић, док је проф. др Михаило Пантић водио разговор с писцем Владаном Мијатовићем, а наредног дана је говорио о српским романима 2015. године. Проф. др Вељко Брборић одржао предавање под називом „Негујмо српски језик“ како би подигао свест о важности бриге о сопственом језику.

Наши професори српског језика и књижевности (Сандра Дроњак, Сандра Фабиан, Катица Јовановић) обогатиће и унапредити наставу захваљујући изузетним предавањима, као и учешћем на разним секцијама током ова три дана Семинара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук