Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ВОЈНА АКАДЕМИЈА ПРЕДСТАВИЛА СВОЈ РАД НАШИМ МАТУРАНТИМА

Наша Гимназија је имала част да у четвртак 18. фебруара 2016. године угости професоре и дипломце Војне академије.

Министартво одбране Републике Србије је расписало конкурс за пријем грађанства у Војну академију и Медицински факултет Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду.

У школској 2016/2017 години примаће се кандидати и мушког и женског пола, и то на неколико различитих студијских програма.

На почетку презентације матурантима и гостима се обратио Мирослав Опавски, директор гимназије „Бранко Радичевић“ и захвалио се представницима Универзитета одбране што су посетили школу и омогућили нашим матурантима да се информишу.

Презентацију је водио мајор Драган Тривун, из 204 ваздухопловне бригаде. Говорило се о условима уписа, конкурсним роковима, начину студирања,провери знања, провери физичких способности,  могућностима напредовања.

Мaтуранти су у великом броју присуствовали овој презентацији, у оквиру које је приказан и врло занимљив промотивни филм. Сазнали су да је могуће студирати менаџмент у одбрани, војноелектронско инжењерство, војно ваздухопловство, противваздухопловну одбрану, јавне финансије, логистику одбране, медицину.

Презентација је укључила и младе људе који су недавно дипломирали на Војној академији, пилоте, инжењере технологије, информатичаре,  па су и они, из свог угла причали о студирању, стеченом знању, о послу којим се сада баве, о амбцијама и могућностима напредовања…

Била је ово изванредна прилика да се матуранти наше Гимназије непосредно  информишу о образовању за нека атрактивна занимања  у Војсци Србије. 

Неки од ученика гимназије „Бранко Радичевић“ су већ одлучили  да школовање наставе на Војној академији. Желимо им успех на пријемном испиту, да упишу жељене студијске групе и једног дана поносно носе униформу Војске Србије.

 

                                                                                                Тим за каријерно вођење

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук