Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Одржана промоција књиге Кристине Арсенијевић „За све је крива Кристина“

06.10. 2015.  у „Белој згради“  у Старој Пазови одржана је промоција прве збирке песама Кристине Арсенијевић под називом „За све је крива Кристина“.

Млада песникиња је завршила Гимназију „Бранко Радичевић“  и ове године уписала  Филолошки факултет – Одсек за српски језик и књижевност.

Њен песнички првенац  привукао је велики број љубитеља лепе речи који су са уживањем пратили припремљени програм.

Кристинине пријатељице Дуња Мишковић и Николина Вујевић (4ц)  које су рецитовале песме из збирке пренеле су на публику све оне емоције које је Кристина уткала у своје песме.  У програму је учествовао и тамбурашки оркестар из Голубинаца чији су се млади чланови потрудили да атмосфера буде што пријатнија за све присутне.

Кристину су својим присуством подржали многи ученици  Гимназије али и њена бивша разредна , професорка рачунарства и информатике Душанка Галечић, професорка историје Ана Шипицки, професорка ликовне културе Данијела Хавран и професорка српског језика и књижевности Сандра Фабиан.

Таленат Кристине Арсенијевић награђен је и Дипломом од стране  „Српске краљевске академије научника и уметника“ што је изузетно вредно признање за младу песникињу  која на прави начин промовише српски језик и културу.

Она је својим песничким изразом приказала своје детињство и одрастање водећи нас на суптилан начин од смеха до ивице суза. Ова збирка песама одише дечијом озбиљношћу што је чини изузетном. Кристина из угла детета проговара о породичним односима, о универзалним проблемима  са којима се деца свакодневно боре а које одрасли као да не желе да схвате. Родољубива осећања јављају се у Кристининим песмама о деди  који није желео да оде са своје земље а та тематика је више него икада актуелна данас.

То што је Кристина Арсенијевић успела да својим песмама дотакне мисли и срца свих присутних људи најразличитијих година показује да је песникиња на правом путу и да успеси на књижевном и културном плану тек предстоје.

Гимназија „Бранко Радичевић“  честита Кристини издавање прве књиге песама!

 

 

 

 

Фејсбук