Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

TITLE

DESCRIPTION

Матуранти Гимназије прославили крај школске године

У петак 22.05. 2015. тачно у 12.00 часова матуранти Гимназије „Бранко Радичевић“  и Економско- трговинске школе „Вук Караџић“ истовремено са вршњацима из десетак европских држава и тридесет три општине у Србији заплесало је кадрил.  Циљ овог заједничког пројекта је промоција толеранције, мира и пријатељства и повезивање младих кроз плес у целој Европи.

Сигнал за почетак плеса и музику за кадрил, популарни валцер „четворки“, по тактовима музике Јохана Штрауса,  у Србији је емитовао Радио Београд 202.

Већ четири године ову манифестацију успешно организује професорка физике Светлана Инђић у сарадњи са општинском Канцеларијом за младе.

Уз свесрдно залагање професорке и труд и упорност матураната кораци су увежбани и последњи школски дан био је у знаку плеса и доброг расположења.

Четири дела кадрила у променљивом ритму и уз употребу кишобрана и пиштаљки, матуранти су одиграли готово савршено.

Након плеса  су у дворишту Гимназије организовали журку током које су се одлично провели. Уз звуке популарне музике али и традиционалних трубача на леп начин опростили су се од средњошколских клупа које ће од јесени заменити студентским.

Овогодишња генерација матураната заслужује похвалу и на колективном и на појединачном нивоу јер су својим учењем, залагањем и лепим понашањем показали  да су били прави гимназијалци у најлепшем смислу те речи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук