Blog

МАТУРАНТСКА ПАРАДА И МАТУРАНТСКИ ПЛЕС

IMG_20170519_114109
Maturanti vesti

МАТУРАНТСКА ПАРАДА И МАТУРАНТСКИ ПЛЕС

[vc_row][vc_column][vc_gallery interval=“0″ images=“11798,11801,11804,11805,11806,11807,11809,11810,11811,11812,11797,11799,11863,11864,11865,11866,11867,11869,11870,11871,11875,11879″ img_size=“large“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

У петак 19. маја 2017. године одржана ја менифестација МАТУРАНТСКА ПАРАДА. Учествовало је око 60 ученика четвртог разреда Гимназије „Бранко Радичевић“.

 

Ова акција се већ годинама одржава у читавој Европи под називом ЕВРОПА ПЛЕШЕ „European Quadrille Dance Festival“ или Матурантски Плес.  У многим градовима широм Европе у исто време играју матуранти уз идентичну кореографију и директан радио пренос.

 

Тако је било и ове године. Догађај је директно преносио Радио Нови Сад Радио телевизије Војводине. У исто време кад и матуранти Словеније, Шпаније, Италије и других европских земаља плесали су и матуранти старопазовачке гимназије.

 

Матурантски Плес 2017.г. се одвијао  на Тргу Зоран Ђинђић у Старој Пазови. Присутним матурантима, професорима и многобројној публици се обратио Жељко Шолаја, начелник за друштвене делатности општине Стара Пазова, а догађају је псисуствовала Милева Љубинковић, просветни инспектор.

 

Ово је прилика да  ђаци кроз плес афирмишу мултикултурализам и толераницију. Диван догађај по сунчаном дану, насмејани и расположени матуранту који су уз дивну музику плесали су одушевили све присутне. Матурантском Плесом је претходила Матурантска Парада кроз неколико улица Старе Пазове.

 

Матуранте је припремала увежбавала  Светлана Инђић, професорка физике, која је координирала читавим пројектом. Честитамо професорки Инђић на великом труду које је уложила у Матурантски Плес и предиван догађај у коме су сви уживали – учесници/матуранти, професори, млађи ученици који су посматрали и многоборјна публика која је посматрала догађај.

 

Манифестација се организује у нашој Гимназији већ седми пут. Увек у сарадњи са Канцеларијом за младе општине Стара Пазова. Тако је било и ове године. Покровитељ је општина Стара Пазова. Захваљујемо се Канцеларији за младе општине Стара Пазова, општини Стара Пазова, начелнику за друштвене делатности општине Стара Пазова.

 

Испред Гимназије догађају су псисуствовали и запослени у Гимназији: Мирослав Опавски, директор, Виолета Евић, секретар, Данијела Хавран, професорка ликовне културе, Ана Шипицки, професор историје, Душанка Галечић, професор рачунарства и информатике, Сандра Дроњак, професор српског језика и књижевности, Душанка Савић, професор биологије, Ирена Кузмановић, професор немачког језика и Снежана Инђић, педагог.  Са матурантима су биле и њихове разредне, Јана Валент, професор математике (4а), Људмила Ракочевић, професор филозофије (4б) Весна Смуђа, професор информатике (4ц) и Сандра Фабиан, професор српског језика (4д).

 

Догађају су се придружили и ученици осмог разреда Основне школе „Никола Тесла“ који су тог дана били у посети нашој Гимназији.

 

Читав догађај је завршен једним великим колом који су играли и матурнати али су им се прикључили и пријатељи, другови, професори… И наравно заједничком фотографијом.

БРАВО МАТУРАНТИ!!![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare