Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Обука ,,Имплементација Microsoft Office-а 365 у организацију рада школе и примена у настави“

У гимназији  ,,Бранко Радичевић“  је 26. октобра 2019. године организована обука запослених на тему ,,Имплементација Microsoft Office-а 365 у организацију рада школе и примена у настави“. Присуствовало је 26 запослених Школе који су се практично обучили за употребу овог бесплатног пакета намењеног образовним установама у Републици Србији.

Обуку су релизовали професори Душица Васиљевић и Ђуро Косић.

Microsoft Office 365 је скуп онлајн апликација уз помоћ којих образовне установе могу да унапреде комуникацију између запослених, ученика и родитеља. Побољшава се међусобна сарадња,  организације рада установе је ефикаснија и лакша, брже и поузданије се размењују информације и подаци у установи.

Све  апликације и цео систем се налазе у „облаку“ и могу се користити са различитих уређаја- телефона, лаптопа или  рачунара у било које време и са било које локације. То је и најсигурнији начин чувања података а веома олакшава интерну комуникацију у оквиру школе.

Учесници обуке су се упознали са апликацијама пакета Office 365 као на пример: OneDrive, OneNote, Class Notebook, Forms… Заједно су креирали квизове за проверу знања и радили на измени заједничких докумената.

Професори, педагог, библиотекар и директор Школе су унапредили дигиталне компетенција и оспособили се за употребу информационо-комуникационих технологија у реализацији образовно-васпитног процеса.

                                      Душанка Галечић, професор рачунарства и информатике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук