Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ЕВРОПСКА НЕДЕЉА ПРОГРАМИРАЊА

У периоду од 5. до 20. октобра 2019. године у Европи jе обележавана Недеља програмирања у чему је и наша школа, већ по традицији, узела учешће. Професорке рачунарства и информатике Душанка Галечић и Весна Смуђа су се одлучиле да ове године подрже догађаје Удружења професора информатике Србије.

Европску недељу програмирања су обележавали са ученицума трећег и четвртог разреда у виду радионица. За њих су професорке припремиле радионице којим су проширили знања и вештине програмирања. Радило се у програмима Delphi, Lazarus i HTML. Резултат су занимљиве веб странице о моди, уметности, друштвеним мрежама, спорту. У програмима Delphi и Lazarus кодирало се програмско цртање геометријских фигура, стандардни калкулатори по дизајну наших ученика, као и медија плејер за пуштање звучних и видео датотека. Ово је била прилика да ученици открију још неке нове могућности програмског језика са којим се сусрећу у трећем и четвртом разреду.

Учешћем у овом догађају подржали смо промоцију програмирања, дигиталне писмености и унапређења основних информатичких знања и вештина ученика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук