Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ГЛОБАЛНА АКЦИЈА „САТ ПРОГРАМИРАЊА“

Поводом светског догађаја „Сат програмирања“  који је трајао у периоду од 3. до 9. децембра 2018. године у Гимназији смо имали више активности.  Пошто је циљ ове манифестације промоција програмирања код младих  наши ученици првог разреда су на часовима рачунарства и информатике врло успешно програмирали игрице. Ове године препорука је била на програмирању игрица као што су Minecraft Voyage Aquatic и Dance party мада је ученицима по жељи било доступно да програмирају и игрице од претходних година. Ово програмирањ је базирано на блоковском кодирању а блокови су постављени тако да их можете видети у JavaScript,  најкоришћенијем програмском језику у свету.

    

Сат програмирања се одржава сваке године током „Недеље информатичке едукације“ која се организује у част рачунарског пионира Адмирала Грејс Мареј Хопер (рођене 9. децембра 1906. године).

 

Циљ Сата програмирања није да научи неког да постане програмер за сат времена. Један сат је довољан да сазна да је програмирање забавно и креативно и да је доступно свим узрастима без обзира на образовање. Пре свега, оно што сви учесници могу научити за сат времена јесте да ово сви можемо.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук