Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

НАГРАДА ЗА НАШУ ШКОЛУ

У Београду је одржана дводневна конференција  „Инклузивно образовање – пут развоја образовања Србије“.

 На самом почетку говорили су  Ређина де Доминићис, директорка Уницефа  у Србији, Филип Ге, амбасадор Швајцарске у Србији,   Штефен Худолин испред  Делегације Евроспке уније у Србији   и Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије.

   

Конференција је имала међунардони карактер, учествовали су практичари, стручњаци, креатори политика, предсавници невладиних организација, истраживачких институција  из неколико земаља. То су Србија, Хрватска, Македонија, Црне Гора, Португалија, Уједињено Краљевство…

 

На конференцији су уручене награде образовним установама Србије за примере добре праксе које су реализоване у протекле две године, по 6 награда за 2017. и за 2018. годину .

Ауторима  најбољих активнсоти су додељени  лаптопови и таблети.

 

Међу награђенима за 2018 годину је и наша школа. Гимназија „Бранко Радичевић“ је добила награду за активности каријерног вођења и припрему учеика за студирање по афирмативним мерама. За ове активнсти награђене су Људмила Ракочевић, професор филозофије и координатор Тима за каријерно вођење и саветовање и Снежана Вујачић, психолог и члан Тима.

Скуп су организовали Министартво просвете, науке и технолошког развоја Србије и Уницеф уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу (SDC).

 

Конференцији је присуствовала Људмила Ракочевић, професор филозофије, која је примила награду.

Ово је велико признање за нашу Гимназију, за све запослене.

 

Подршка сваком ученику, уважавање различитих потреба, интересовања, могућности, талената,вештина, недоумица… наших гимназијалаца, је заједнички посао свих нас. Наставници, стручних сарадници, ученици,  родитељи ,локална заједница, стручњака  из институција изван школе…Сви се укључујемо и сарађујемо. У интересу сваког нашег ученика.

                                                               Тим за каријерно вођење и саветовање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук