Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ПРВА НАГРАДА ЗА ТИМ НАШЕ ШКОЛЕ НА САЈМУ ТИМОВА ЗА КАРИЈЕРНО ВОЂЕЊЕ СРБИЈЕ

У Београду је 20. маја 2018. године одржан четврти по реду Сајам школских тимова за каријерно вођење и саветовање Србије. На Сајму су излагали Тимови за каријерно вођење из 19 средњих школа и гимназија из целе Србије, из Београда, Новог Сада, Крушевца, Пожаревца, Бора, Велике Плане…

Гимназија „Бранко Радичевић“ је и ове године учествовала на Сајму као излагач.

Сајам је имао такмичарски карактер. Стручна комисија је састављена од предсавника неколико институција. То су: Министартво просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Привредна комора Србије, Завод за унапређење наставе и образовање, Фондација Темпус-Јурогајданс центар, Solidar Suisse и Београдска отворена школа.

Вредновање квалитета рада сваког Тима за КВиС је обављено на основу  претходно достављене документације а по критеријумима и областима од којих је свака имала одређени број бодова, макслимални број је 25.

На крају сајамског дана, обављено је и проглашење најбољих. Комисија је наградила 4 најбоља тима.

Тим за каријерно вођење и саветовање Гимназије „Бранко Радичевић“ је проглашен за најбољи школски тим у Србији 2017/2018 године.

Тим је добио вредне награде. Друго место је освојила Гимназија Зајечар, треће место Економска школа из Пожаревца а четврто  место Техничка школа из Пожеге.

Наша школа је на прошлогодишњем Сајму добила другу награду. Тада су три чланице тима добиле студијско путовање у Словенију, а школа новац. Ове године смо били још бољи, и уследило је ово велико признање због чега смо веома поносни. У односу на другопласирану школу наша Гимназија је имала 6 бодова више.

Бити најбољи у Србији је велика част и обавеза. Сада смо још више мотивисани да  радимо  на унапређењу каријерних услуга што је у интересу сваког нашег ученика.

Награда за прво место је новчани износ за школу и одлазак у Истанбул на међународну конференцију  из области образовања за једног члана Тима.

На Сајму су биле Дијана Драгин, професор српског језика и књижевности, Ирена Кузмановић, професор немачког језика и члан Тима, Људмила Ракочевић, професор филозофије и координатор Тима, и три ученика трећег разреда. То су  Сара Јовановић,Лазар Петровић и Александар Киковић.

Тим за КВиС оележава 5 година рада,  Гимназија слави 100 година.

Година јубулеја је и година успеха на националном нивоу. Зато нам је ова награда још дража.

Сајам је одржан у Привредној комори Србије.

                Тим за каријерно вођење и саветовање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Скорашњи коментари

    Архиве

    Фејсбук