Blog

ПРВА НАГРАДА ЗА ТИМ НАШЕ ШКОЛЕ НА САЈМУ ТИМОВА ЗА КАРИЈЕРНО ВОЂЕЊЕ СРБИЈЕ

naslovna
vesti Ваннаставне активности

ПРВА НАГРАДА ЗА ТИМ НАШЕ ШКОЛЕ НА САЈМУ ТИМОВА ЗА КАРИЈЕРНО ВОЂЕЊЕ СРБИЈЕ

[vc_row][vc_column][vc_gallery interval=“0″ images=“14019,14020,14022,14023,14024,14025,14026″ img_size=“large“][/vc_column][/vc_row]

У Београду је 20. маја 2018. године одржан четврти по реду Сајам школских тимова за каријерно вођење и саветовање Србије. На Сајму су излагали Тимови за каријерно вођење из 19 средњих школа и гимназија из целе Србије, из Београда, Новог Сада, Крушевца, Пожаревца, Бора, Велике Плане…

Гимназија „Бранко Радичевић“ је и ове године учествовала на Сајму као излагач.

Сајам је имао такмичарски карактер. Стручна комисија је састављена од предсавника неколико институција. То су: Министартво просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Привредна комора Србије, Завод за унапређење наставе и образовање, Фондација Темпус-Јурогајданс центар, Solidar Suisse и Београдска отворена школа.

Вредновање квалитета рада сваког Тима за КВиС је обављено на основу  претходно достављене документације а по критеријумима и областима од којих је свака имала одређени број бодова, макслимални број је 25.

На крају сајамског дана, обављено је и проглашење најбољих. Комисија је наградила 4 најбоља тима.

Тим за каријерно вођење и саветовање Гимназије „Бранко Радичевић“ је проглашен за најбољи школски тим у Србији 2017/2018 године.

Тим је добио вредне награде. Друго место је освојила Гимназија Зајечар, треће место Економска школа из Пожаревца а четврто  место Техничка школа из Пожеге.

Наша школа је на прошлогодишњем Сајму добила другу награду. Тада су три чланице тима добиле студијско путовање у Словенију, а школа новац. Ове године смо били још бољи, и уследило је ово велико признање због чега смо веома поносни. У односу на другопласирану школу наша Гимназија је имала 6 бодова више.

Бити најбољи у Србији је велика част и обавеза. Сада смо још више мотивисани да  радимо  на унапређењу каријерних услуга што је у интересу сваког нашег ученика.

Награда за прво место је новчани износ за школу и одлазак у Истанбул на међународну конференцију  из области образовања за једног члана Тима.

На Сајму су биле Дијана Драгин, професор српског језика и књижевности, Ирена Кузмановић, професор немачког језика и члан Тима, Људмила Ракочевић, професор филозофије и координатор Тима, и три ученика трећег разреда. То су  Сара Јовановић,Лазар Петровић и Александар Киковић.

Тим за КВиС оележава 5 година рада,  Гимназија слави 100 година.

Година јубулеја је и година успеха на националном нивоу. Зато нам је ова награда још дража.

Сајам је одржан у Привредној комори Србије.

                Тим за каријерно вођење и саветовање

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare