Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Покрајинска смотра рецитатора

У недељу 22.априла 2018.г. одржана је 49. покрајинска смотра рецитатора „Песниче народа мог“  у Сечњу. Смотра је почела у 11 часова, а наш ученик Марко Арсенијевић-2а такмичио се у категорији за старији узраст. На покрајиснској смотри такмичило се 57 кандидата. У комисији су били председник жирија Миодраг Петровић- глумац СНП, Каталин Фазекаш -професор мађарског језика, Ана Хрћан Лесковац  – професор словачког језика, Даниела Раду – професор румунског језика, Катарина Челиковић – професор хрватског језика и Амалија Ковач – професор румунског језика.

Смотру је отворио Сава Мучибабић – секретар Савеза уметничког стваралаштва аматера Војводине. Рецитатори из Војводине говорили су стихове познатих песника. Марко Арсенијевић рецитовао је „Свакидашњу јадиковку“ Тин Ујевића. На републичку смотру у Ваљево од 57 кандидата пласирало се 9 рецитатора. На нашу жалост,  Марко Арсенијевић није прошао селекцију.

 

Из наше школе на покрајинској смотри такмичила се и Лора Мершак. представљљајући своје КУД „Бранко Радичевић“, али се није изборила за пласман у Ваљево.

Честитамо ученицима на учешћу и надамо се већем успеху следеће године.

Дијана Драгин

професор српског језика и књижевности

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук