Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ЗОНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА СРЕМА

У недељу, 25. марта 2018.г. одржана је зонска смотра рецитатора Срема у Сремској Митровици за групу одраслих рецитатора. Смотру су организовали Установа за неговање културе „Срем“ из Сремске Митровице и Савез уметничког стваралаштва аматера Војводине у просторијама сремскомитровачке Галерије „Лазар Возаревић“. 

Жири је био у саставу Миодраг Петровић, глумац Српског народног позоришта и Ана Лесковац професор словачког језика. Учествовала су 33 рецитатора из Срема. На овој смотри наша школа је имала једног рецитатора Наталију Галијаш 3ц, која је рецитовала своју „Занесену песму“. Смотра је почела у 10 часова. Рецитатори из Шида, Сремске Митовице, Руме, Инђије и Старе Пазове представљали су своје школе и своја културно уметничка друштва. Жири је изабрао 15 рецитатора, који су се пласирали на покрајинско такмичење. Нажалост, међу њима није наша ученица Наталија Галијаш 3ц.

Ученици наше школе  Сергеј Савић  и Лора Мершак представљали су на овој смотри своје КУД „Бранко Радичевић“. Овом приликом честитамо Лори Мершак пласман на покрајинско такмичење.

Марко Арсенијевић 2а због приватних обавеза није био на зонском такмичењу у Сремској Митровици. Његово рецитовање слушаће жири на зонском такмичењу у Ковину 29. марта 2018.г.

Дијана Драгин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук