Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

УЧЕНИЦИ 1Б ОДЕЉЕЊА У ПОСЕТИ БИБЛИОТЕЦИ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“; ПОВОД ДАН БИБЛИОТЕКАРА СРБИЈЕ

Ученици 1б одељења Гимназије „Бранко Рдаичевић“ су боравили у библиотеци „Доситеј Обрадовић“  у Старој Пазови где су одржали час одељењског старешине.

Наши најмлађи гимназијалци су посетили библиотеку поводом 14. децембра, Дана бибилиотекара Србије. Мирјана Жакула је поздравила ученике, предочила им  начин рада, књижни фонд, читаоницу и позвала их  да убудуће што чешће  бораве у храму књиге.

Библиотека „Доситеј Обрадовић“ поседује и велики број речника и енциклопедија. Ученици 1б изучавају неколико страних језика(енеглески, руски, француски и латински језик) па су прелистали речнике. Део са белетристиком их је такође заинтересоаво, међу високим полицама препуних књига су се прошетали, прелистали по неку књигу и уверели се како се књиге чувају и класификују по библиотекама.

И на крају овог часа, сасвим спонтано су се чули звуци клавира. Пријатни амбијент читаонице је постао музичка позпрница, а ђаци 1б који свирају клавир су нас обрадовали, одсвирали пар тактова, свако у свом омиљеном жанру…

У ишчекивању следеће посете, захваљујемо се запосленима у библиотеци „Доситеј Обрадовић“, Јелени, Наташи а посебно Мирјани Жакула. Ђаци који нису чланови библиотеке су позвани да се на Дан библиотекара Србије бесплатно учлане, што су радо прихватили.

Људмила Ркочевић, професор филозофије,одељењски старешина 1б

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук