Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ПРОМОЦИЈА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ ЊИТРЕ

Ученици наше школе су имали могућност да по први пут присуствују промоцији факултета из иностранства. Филозофски факултет Универзитета Константин Филозоф из Њитре из Словачке Републике промовисан је у нашој школи 21. фебруара 2017. године.

 

На овом факултету изводе се академске, мастер и докторске студије,  факултет нуди  бројне студијске програме из области друштвених наука: археологија, естетика, етика, етнологија, филозофија, историја, музеологија, маркетинг, издаваштво, новинарство, политичке науке, туризам. Студије могу да похађају и они који су заинтересовани за изучавање страних језика: енглеског, француског, немачког, руског, шпанског, италијанског и словачког.

За већину студијских програма будући студенти не полажу пријемни испит већ се уписују на основу постигнутог успеха у средњој школи. Студентима који не познају словачки језик нуди се могућност да годину дана уче језик на Филозофском факултету. Постоји и могућност стипендирања ученика. Филозофски факултет у Њитри је укључен и у мрежу за размену студената, те постоји могућност да се део студија заврши и на неком од универзитета у земљама Европске уније.

Поред продеканке за наставу нашим ученицима су се обратили и студенти овог факултета који су их упутили у детаље студентског живота (смештај у студентским домовима, исхрана, градски превоз, позориште, спортске активности и сл.).

Сви заинтересовани ученици могу се детаљније информисати на интернет страници факултета:

www.ff.ukf.sk

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук