Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Матурска екскурзија – путопис из ђачког пера

Прилика за упознавање централне Европе нам се указала на матурској екскурзији. У периоду од 19. до 24. септембра смо обишли градове који су се одржали толике векове и нама данас показали лепоту и архитектуру прошлих времена.

Прва станица је била Братислава. Иако смо се задржали кратко у њој, то је било довољно да увидимо племенитост којом одише.

Потом, пут смо наставили ка Чешкој Републици и стигли до Прага, у којем смо провели наредна два дана. Обилазили смо најразличитије грађевине и места попут Вацлавског трга, Карловог моста, Јеврејске четврти, ,,Леноновог зида“ и др. Други дан смо провели пловећи Влтавом. Све ово је било довољно да схватимо зашто је Праг ,,златни град“.

Једнодневна посета Дрездену нас је уверила како је могуће направити град архитектонских и верских супротности.

Последња два дана смо провели у, по многима најлепшем европском граду; а и самим ученицима IV-б, најдражем; Бечу. Поново смо остали неми пред раскошном лепотом Беча, прошетали Тргом Марије Терезије, Улицом  Маријахилферштрасе, опробали се у луна парку Пратер и за  крај посетили дворац Шенбрун.

Све ове дивне дестинације су употпуниле занимљиве приче наших водича, наша радозналост и пре свега добро расположење које смо понели.

Јелена Ковачевић 4б

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук