Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

„ПРЕВАРЕ НА ИНТЕРНЕТУ“ НА ЧАСОВИМА РАЧУНАРСТВА И ИНФОРМАТИКЕ


Презентације на тему „ПРЕВАРЕ НА ИНТЕРНЕТУ“ су приказане у петак 18. марта у одељењима 4б и 4ц. 

У одељењу 4ц, час посвећен преварама на Интернету чинила су два дела. У првом делу часа ученица Катарина Ђого изложила је презентацију а у другом делу била је дискусија на ову тему. Изнета су искуства професора и осталих ученика овог одељења о преварама на Интернету.

У одељењу 4б, најпре је професорка Душанка Галечић приказала презентацију, коју је припремио Филип Скокна, а затим су ученици решавали онлајн тест под називом „е-Виртоуз“  (у оригиналу Skillage). Тест  је креирао тим из европске мреже Телецентри Европе и намењен је  младима од 15-24 године широм Европе, Доступан је на 15 језика укључујући и српски. Помоћу  теста матуранти су могли да процене своје ИКТ вештине у пословном окружењу, да сазнају да ли умеју да изврше све задатке који их могу сачекати у канцеларији, а захтевају рад на рачунару, да ли су е-Виртуози.

 Часови посвећени заштити од злоупотреба на интернету су завршна активност професорки рачунарства и информатике на онлајн семинару „Начини заштите младих од опасности и злостављања на интернету“, који је трајао четири недеље. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук