Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

АСУС И ОВЕ ГОДИНЕ УГОСТИО НАШЕ УЧЕНИЦЕ

Ученице Гимназије „Бранко Радичевић“  посетиле су компанију АСУС у Београду.

За 13 наших ученица боравак у АСУС-у је донео много информација нашим гимназијалкама, сазнале су како функционише једна мултинационална компанија,чије је седиште на Тајвану. Компанија има 16000 запослених од ојих су 5000 инжењери.

АСУС у Београду који смо посетили је експозитура ове компаније која обухвата 11 земаља из нашег региона, све земље бивше Југославије, Бугарски, Албанију, Грчку…

Сусрет наших гимназијалки и запослениг у АСУС-у уприличен је поводом 26. априла Међународног дана девојчица.

Ученице су се упознале са радом компаније, са нагласком на послове које жене обављају од директорских позиција, преко продаје, маркетинга, књиговодства… Ми смо гимназија општег смера, немамо ни блок наставу ни стручну праксу па је ово била сјајна прилика да се наше ученице непосредно упознају са радом у компанији. Посебно оне које се спремају да студирају ФОН, Факултет техничких наука, графички дизајн.

Мотивисале су својим примерима наше ученице да се посвете учењу још више, и охрабриле их да своје будуће занимање вежу за ИТ сектор.

Наше гимназијалке су одушевљене обиласком компаније, просторм у коме се ради, изузетно љубазним домаћинима, који су говорили надахнуто и занимљиво, и успели да приближе рад у ИТ области…

Захваљујемо се диркеторки Сњежани Шабан,  и свима који су говорили о свом раду и тиме направили својеврсна увод у оно што ће неке од наших ученица у будућности и радити.

Сусрет је протекао у изузетној атмсофери, у једном окружењу које је за наше ђаке ново, и инспиративно, а поклони које су добили од АСУС-а на крају ове посете је обрадовао наше гимназијалке.

Са ученицима је била и Људмила Ракочевић, професор филозофије, координатор Тима за каријерно вођење и саветовање.

Посета АСУС-у сада постаје већ традиционална, и радујемо се следећем сусрету.

Наша Гимназија учествује у пројекту Подстицање запошљивости младих (YEP) који у Србији спорводи ГИЗ, а у оквиру тога обележавамо и Међународни дан девојчица 26. април.

ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ ЗАПОСЛЕНИМА У АСУСУ. БИЛИ СУ ИЗВАНРЕДНИ ДОМАЋИНИ. У ИШЧЕКИВАЊУ НАСТАВКА САРАДЊЕ ЖЕЛИМО ИМ УСПХЕА У РАДУ!

Тим за каријерно вођење и саветовање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук