Blog

ИНФО ДАН ФОНДАЦИЈЕ ТЕМПУС У НАШОЈ ГИМНАЗИЈИ

WP_20180312_11_52_56_Pro
vesti

ИНФО ДАН ФОНДАЦИЈЕ ТЕМПУС У НАШОЈ ГИМНАЗИЈИ

[vc_row][vc_column][vc_gallery interval=“0″ images=“13303,13304,13305,13306,13308,13309,13312,13313,13314,13315,13316,13318,13319,13320,13322,13323″ img_size=“large“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

У уторак 06. марта 2018. године наша Гимназија је била домаћин  тима Фондације Темпус.

Тог дана су уприличене активности намењене ђацима, запосленим у Гимназији, запосленима у основним и средњим школама старопазовачке општине, представницима родитеља и локалне самоуправе.

Тим Фондације Темпус који је боравио у нашој школи чине: Софија Петровић, Ивана Вулић, Ружица Маџаревић Јована Павловић и Марко Банковић.

Инфо дан је отворио Мирослав Опавски, директор Гимназије. Поздравио је све присутне и госте из Фондације Темпус, којима се захвалио на посети школи. Директор је истакао важност  свих прогрма које Фондација спроводи, и позвао је  присутне из осталих школа да се укључе у активности Темпуса, као што је то учинила Гимназија и то врло успешно.

ИНФО ДАН ФОНДАЦИЈЕ ТЕМПУС У ГИМНАЗИЈИ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“ је спроведен кроз следеће активности.

Презентација ЕРАСМУС+ПЛАТФОРМЕ И ПРОЈЕКТИ ЗА САРАДЊУ ШКОЛА И МОБИЛНОСТ НАСТАВНИКА је намењена зпосленим у школама. Осим запослених наше Гимназије, предавање Софије Петровић су пратили и предсатвници наставника и менаџмента десет школа (6 основних, две средње и једна сецијална школа). Презентацији је присуствовао и Жељко Шолаја, начелник Oдељења за  друштвене делатности општине Стара Пазова.

Око 70 присутних су могли сазнати нешто више о програму Ерасмус+ кроз који се остварује међународна сарадња са школама из Европске уније, Норвешке, Линхенштајна, Турске и Македоније.

EUROPASS Твој  алат за представљање знања и вештина. Овај програм су похађали ученици наше Гимназије, а представљени су језички пасош, писање Еуропас биографије, алати за представљање знања и вештина који се придодају средњошколском сведочанству. Europass је презентован у октобру 2017. године а у Србији се примењује од ове године. Тако су наши гимназијалци и професори, међу првима у нашој земљи који су упознати са овом мрежом која се у Европи примењује већ годинама. У нашој Гимназији се изучава седам страних језика, па је и ђацима и професорима најзанимљивији део презентације био везан за израду језичког пасоша. Фондација Темпус у Србији спроводи и овај програм, о коме су говорили Јована  Павловић и Марко Банковић.

ИЗБОР И ПЛАНИРАЊЕ КАРИЈЕРЕ. Кроз ову презентацију ђацима, порфсеорима и родитељима су пресдатвљене смернице за управљање сопственом каријером, са нагласком на информисање и поступке доношења одлука. Каријерни развој је представљен као општа парадигма младог савременог човека. Читав низ практичних и примењивих података и алата је ученицима од велике помоћи и сигурно  ће ускоро почети да их употребљавају. О овој теми су говориле Ивана Вујић и Ружица Маџаревић испред тима Фондације Темпус. Преземтацији су присуствовали и ученици и профсор  Економско трговинске школе „Вук Караџић“ из Старе Пазове.

Инфо дан Фондације Темпус у нашој Гимназији је донео неколико занимљивих и корисниих садржаја. За око 70 запослених у школама старопазовачке општине, за родитеље, представнике локалне смаоуправе, за  скоро  100 ђака  предочени  програми су донели много нових података, пружили мноштво идеја и оквира.

На школама  је да ово  примењују у   будућем раду.

Фондација Темпус је у Србији надлежна за програме Ерасмус+, Euroguidance, еТwinning, EPALE, Europass…

Велико нам је задовољство што је тим Фондације Темпус изабрао баш  нашу школу да представе своје програме. То је  потврда квалитета рада које наша Гимназија остварује у неким од ових сегмената а посебно у области каријерног вођења и саветовања.

Захваљујемо се Софији Петровић Ивани Вулић, Јовани Павловић, Ружици Маџаревић и Марку Банковићу на посети, времену и труду који су уложили у презентацији програма.

Радујемо се наставку сарадње са Фондацијом Темпус.

               

                Људмила Ркочевић ,координатор тима за каријерно вођење и саветовање

Фотографије:   Ирена Кузмановић, професор немачког језика

Саја Јовановић, ученик 3б[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave your thought here

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare