Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ПЛАСМАН НАШИХ МАТУРАНАТА У ФИНАЛЕ ТАКМИЧЕЊА „ФИМЕК НАГРАЂУЈЕ ЗНАЊЕ – ТРАДИЦИОНАЛНО“

У фебруара 2018. године матуранти наше Гимназије: НЕВЕНА БУРСАЋ (4ц), ИГОР МИРОСАВЉЕВИЋ (4д) и ДЕЈАН СТАНЧЕВИЋ (4д) учесвовали су у квизу „ФИМЕК НАГРАЂУЈЕ ЗНАЊЕ – ТРАДИЦИОНАЛНО“

     „ФИМЕК награђује знање“ је такмичење за све матуранте из Војводине које традиционално, већ девет година, организује Факултет за економију и инжењерски менаџмент  у Новом Саду.

    

Циљ акције „Фимек награђује знање – традиционално“  јесте развијање такмичарског и тимског духа, афирмација и промовисање знања и мотивисање средњошколаца да улажу у себе, своје усавршавање и образовање. Током учешћа у такмичењу ученици имају прилику да размене своја знања, да се упознају и друже са ученицима средњих школа Војводине и да освоје вредне награде. У такмичењу учествује 45 школа.

     Деветог дана такмичења, 5. фебруара 2018, у квалификацијама за полуфинале, учествовали су ученици Економско-трговинске школе „Паја Маргановић“ из Панчева, Економско – трговинске школе „Вук Караџић“ из Старе Пазове, Техничке школе „Миленко Веркић Неша“ из Пећинаца, Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн“ из Новог Сада“ и Гимназије „Бранко Радичевић“ из Старе Пазове“.

     У овом квизу застуљена су питања из свих наставних предмета који се изучавају током средњошколског образовања: историје, књижевности, биологије, географије, економије, права и устава грађана, социологије… Ученици свих школа су заиста показали висок степен знања али су Невена, Игор и Дејан освојили највише бодова и тако се пласирали у полуфинале такмичења.

    

Већ 9. фебруара одржано је полуфинале квиза у којем су учествовали ученици Гимназије из Бечеја, Економске школе „Боса Милићевић“ из Суботице и ученици наше Гимназије. И овог пута су Невена , Игор и Дејан показали висок степен знања из опште информисаности, освојили прво место и тиме себи обезбедили учешће у финалу такмичења.

     Подршку нашим такмичарима пружили су матуранти наше школе и професори Дејан Дабић и Ана Шипицки.

     ЧЕСТИТАМО НЕВЕНИ, ИГОРУ И ДЕЈАНУ И ЖЕЛИМО ИМ ПУНО УСПЕХА У ФИНАЛУ ТАКМИЧЕЊА!!!                                   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук