Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

Стефан Екмеџић (2д) свирао на концертима тамбурашког оркестра у Истри -манифестација „Дани српске културе“

Стефан Екмеџић ученик 2д одељења Гимназије „Бранко Радичевић“ је недавно боравио у Храватској, у градовима Лабин, Водњани и Пула. У овим местима лепе Истре већ неколико година се одржава манифестација „Дани српске културе“.

 Концерти, песнички сусрети и изложбе којима се промовише култура Србије су се одвијали некилико дана у многим истарским местима.

У оквиру ове манифестације наступао је и „Тамбурашки оркестар Љубинка Лазића“.

Члан тог оркестра је и ученик наше Гимназије Стефан Екмеџић. Стефан паралелно са Гимназијом похађа и Средње музичку школу „Петар Кранчевић“ у Сремској Митровици, инструментални  одсек  – тамбурица. Члан је и „Тамбурашког оркестра Љубинка Лазића“. Захваљујући томе је од 20.04. до 23.04.2017.години боравио у Истри где је имао неколико веома успешних наступа, обишао је и упознао лепе приморске  градове.

Стефан је талентован музичар,  марљиво  вежба свакодневно већ годинама,  наступи у Хрватској на „Данима српске културе“ су одлична прилика да покаже своје музицирање. Успешни концерти у Пули, Лабину и Водњанима ће  га мотивисати  да и убудеће вредно вежба, буде све бољи и бољи у извођењу композиција на тамбурици.

Честитамо Стефану!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *