Вести ·  +381 (0) 022 310 271
  Контакт ·   LOG IN

ЕВРОПСКА НОЋ ИСТРАЖИВАЧА У ПЕТНИЦИ

Европска ноћ истраживача је догађај посвећен популаризацији науке и учењу кроз забаву.  Одржава се сваке године широм Европе последњег петка у септембру. Ове године, Ноћ истраживача je  одржанa у петак 30. септембра од 17 до 22 часа у једанаест градова Србије. Овогодишњи слоган манифестације је „Истражи, прикажи, знање потражи“, а у нашој земљи се одржава по седми пут.

Истраживачка станица Петница је била један од домаћина манифестације у нашој земљи. Централна тема је била „Миграције и путеви“. У Петници се свакодневно одвија миграција знања са предавача, који су искусни научници и истраживачи, на полазнике, и миграција научних идеја у свим правцима!

Одржан је велики број експеримената, научно-популаризованих предавања, активности за децу, посета истраживачким лабораторијама, научних квизова, игара, такмичења са истраживачима… Ђаци су имали прилику да упознају истраживаче, сазнају више о њиховом животном позиву, забаве се и науче нешто корисно и ново.

Из Гимназије „Бранко Радичевић“ догађају је присуствовала Душанка Галечић, професор рачунарства и информатике. Она је у Петници учествовала на тродневном семинару у оквиру пројекта „Формирање Фаб лаба Петница и повезивање са досадашњим програмима у оквиру Истраживачке станице Петница“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Фејсбук